Mene sisältöön
Tervetuloa tunnelmallisiin ja sisustuksellisiin valaisimiin erikoistuneeseen suomalaiseen verkkokauppaamme!
Tervetuloa designvalaisimiin erikoistuneeseen suomalaiseen verkkokauppaamme!
Sisustussuunnittelijan valaistusvinkit

Sisustussuunnittelijan valaistusvinkit

Ihminen tottuu huonoon valaistukseen jo parissa viikossa. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Jesse kertoo kuinka valaiset tilan parhaalla mahdollisella tavalla, tunnelmasta tinkimättä.

Jesse Kakkola on valaistus- ja sisustussuunnittelija, joka on suunnitellut satoihin koteihin ja julkisiin tiloihin sisustus- ja valaistusratkaisuja.
Jesse Kakkola on valaistus- ja sisustussuunnittelija, joka on suunnitellut satoihin koteihin ja julkisiin tiloihin sisustus- ja valaistusratkaisuja.

Tunnelmallisen valaistuksen luomiseen vaikuttaa monet asiat

Valaistuksen on oltava monipuolinen, säädeltävä ja muunneltava. Myös valaistavan tilan pintaratkaisut, huonekalut ja jopa huonekorkeus vaikuttavat siihen miltä valaistus näyttää.

Valaisinmarkkinat ovat viime vuosina kokeneet suuria mullistuksia LED-valaisimien tullessa markkinoille perinteisten valaisimien rinnalle. Valaisimen tehoja ja valon värilämpötilaa voi helposti säätää mieleisekseen kaukosäätimellä. Oikean tunnelman luominen ei voisi olla enää helpompaa.

Ongelmia kuitenkin usein ilmenee, kun valaistavassa huoneessa valaisimen ainoa paikka on keskellä kattoa. Kuinka tällaiseen tilaan luoda tunnelmallinen ilmapiiri?

Ne asiat ja pinnat, joihin valon kodissasi kohdistat, tulevat esiin

Voit siis huonossa tapauksessa korostaa remontti- tai rakennusvirheitä, mutta myös tuoda kotisi kauniita yksityiskohtia esiin. Jesse kertookin, että tärkein asia tunnelman luomisessa on pinta ja miten pinta valaistaan oikein kohdistetulla valolla. Valaistavia pintoja voi olla niin seinän, tekstiilin tai huonekalun pinta. On myös tärkeää kiinnittää huomiota valonlähteen värilämpötilaan, eli kelvineihin. Mitä korkeammat kelvinit, sen kirkkaampi valo on. Luonnonvalo esimerkiksi vastaa 6000 kelviniä ja kynttilän valo 1900 kelviniä.

Tilaan, jossa on matala huonekorkeus, kannattaa Jessen mukaan panostaa ennemmin litteään plafondiin kuin riippuvalaisimeen. Mikäli tila antaa myöten leveyssuunnassa, ovat lattiavalaisimet myös hyvä vaihtoehto, sillä ne toimivat samalla katseenvangitsijoina ja tyylikkäinä huonekaluina. Pienet pöytävalaisimet ovat viime vuosina nousseet myös suomalaisten suosioon ja niillä saadaankin helposti luotua tunnelmaa ja sisustuksellisuutta. Valaisimen funktio ei enää nykypäivänä ole pelkästään valontuoja. Se on samalla myös sisustusesine, joka materiaalillaan ja valaistuksellaan luo mielihyvän tuntemuksia.

Miksi käyttää sisustussuunnittelijaa?

Kun kodissa halutaan tehdä pieniä tai suuria muutostöitä, pohtii moni myös sisustussuunnittelijan käyttöä. Usein suunnittelijaa pidetään kuitenkin liian kalliina vaihtoehtona ja luksuksena. Tämän takia muutostyöt tyydytään toteuttamaan itse.

Jessen mukaan todellisuudessa suunnittelijan käyttö säästää sinulta rahaa pitkällä tähtäimellä. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija osaa herättää visiosi henkiin, jolloin vältyt mahdollisilta virheratkaisuilta ja niiden kalliilta korjaamisilta. Ammattilaisen toteuttama lopputulos on varmasti sitä mitä haluat ja palvelee sinua juuri oikealla tavalla pitkään.

Lightboxilta löydät kotiisi täydelliset valaisinratkaisut, joilla luot juuri oikeanlaisen tunnelman. Tutustu valikoimaamme ja löydä suosikkisi.

Seuraava artikkeli Kuinka muutat helposti kotisi tunnelmaa ilman kalliita remontteja?

Tutustu valaisinvalikoimaamme